‌در حالی که معامله‌گران از توقف معاملات در بازار خودرو خبر می‌دهند، برخی فعالان این بازار در فضای مجازی شگردی تازه را برای پیشگیری از ریزش قیمت در دستور کار قرار داده‌اند.
به گزارش صدای بورس، بازار خودرو تحت‌تاثیر دو اتفاق مهم قرار دارد، از یک سو رکود شدید بازار این انتظار را در میان خریداران و فعالان ایجاد کرده که بهای خودرو دستخوش کاهش شود. از سوی دیگر مذاکرات وین با مخابره سیگنال مثبت، سبب شده است احتمال ریزش قیمت‌ها حتی از سوی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران مطرح شود.

قیمت خودرو در هفته‌های اخیر رشدی قابل توجه را تجربه کرده و گزارش‌ها نشان می‌دهد پراید حتی قیمت باورنکردنی ۱۹۱ میلیون تومان را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است با این حال گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد خرید و فروش چندانی بر این قیمت‌ها صورت نمی‌گیرد.

در تماس با اگهی‌دهندگان برای اطلاع از قیمت‌ها دریافتیم که بخش مهمی از آنها حاضر به تخفیف در صورت خرید قطعی هستند اما بالا نگه داشتن قیمت با این هدف صورت می‌گیرد که اگر کاهش قیمتی در اثر توافق وین رخ داد، بهای خودرو کاهش چندان بزرگی را تجربه نکند. یک آگهی‌دهنده در بازار که قیمتی بالاتر از هفته گذشته را برای خودروی خود در آگهی برگزیده بود در پاسخ به این سئوال که دلیل بالا رفتن قیمت چیست؟ گفت: جای تخفیف گذاشتیم.

خودرو

از سوی دیگر خریداران خودرو نیز منتظرند قیمت‌ها با کاهشی هر چند اندک روبه‌رو شوند تا بلکه شرایط برای خرید مهیا شود.

بیشتر بخوانید: منتظر ریزش قیمت خودرو باشید

صنعت خودرو این روزها با بحرانی بسیار جدی و عمیق روبه‌روست. انتقاداتی که به کیفیت خودروهای ایرانی وارد شده در کنار بالا بودن قیمت در عین کاهش شدید قدرت خرید همگی سبب شد صنعت خودروی ایران با نگاه نقادانه افکار عمومی مواجه شود.

بعد از توافق وین چه می‌شود؟

سیگنال‌های رسیده از وین نشان می‌دهد توافق به زودی حاصل خواهد شد. برخی گزارش‌های رسیده دلالت بر آن دارد که پیش‌نویس توافق قابل دستیابی است. میخائیل اولیانوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در توییتی نوشت که گفت‌وگوهای ایران و هیات‌های اروپایی به نقطه حساسی رسیده است و به زودی پیش‌نویس توافق وین تنظیم می‌شود. اینها همگی نشان‌دهنده آن است که توافق در وین قابل حصول است. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران، سعید موتمنی نیز بر این اعتقاد است که قیمت‌ها در این صورت دستخوش کاهش می‌شود. این در حالی است که معامله‌گران بازار به استناد اضافه شدن مالیات جدید به خریداران خودرو از کارخانه‌های خودروسازی از یک سو و مشخص نبودن امکان ورود یا عدم ورود خودروهای خارجی از سوی دیگر می‌گویند آینده واردات خودرو چندان روشن نیست و احتمالا ریزش قیمت‌ها کمتر از انتظارات شکل گرفته در جامعه باشد.

هر چند برخی نمایندگان مجلس مکرر استناد به قطعی بودن واردات خودرو می‌کنند، تکلیف طرح واردات خودرو روشن نیست و این طرح برای سومین بار است که در کمیسیون تلفیق تصویب می‌شود و یا از شورای نگهبان برگشت می‌خورد یا از مجمع تشخیص مصلحت نظام بازمی‌گردد و حالا دوباره این طرح برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده و مشخص نیست که این بار واردات خودرو آزاد شود یا خیر؟ از این رو بسیاری احتمال آزادی واردات خودرو را اندک می‌دانند.

به گزارش خبرآنلاین، از سوی دیگر برخی برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد از کسانی که خودروی صفر خریده‌اند، با هدف سرمایه‌گذاری و نه مصرف شخصی چنین اقدامی را انجام داده‌اند. این دسته از افراد که به قصد سرمایه‌گذاری خودرو خریده‌اند، از عرضه خودرو با قیمت‌های بسیار پایین خودداری کرده و خودروهای خود را در پارکینگ نگهداری می‌کنند.

فعالان بازار خودرو معتقدند قیمت خودرو تنها در صورتی می‌تواند دستخوش کاهش شود که تورم عمومی مهار شود و در نتیجه در طول زمان قیمت خودرو خود را با کاهش تورم منطبق خواهد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.