دنیای اقتصاد در یادداشتی تحلیلی به بررسی این موضوع پرداخته که با وجود افزایش بی روزه ثیمتها در بازار خودرو چرا برای خرید آن هجوم می شود؟
در این مطلب آمده است:
حضور دلالان و واسطهها همواره منجر به ایجاد نوسان و التهاب بازار میشود. این مساله فقط در بازار خودرو دیده نمیشود بلکه بهنوعی میتوان گفت دلالان و واسطهها پاشنه آشیل هر بازاری هستند.حال که نوسان قیمتی بار دیگر به بازار برگشته این سوال مطرح است که چه تعداد از تقاضای موجود در بازار خودرو را تقاضای واقعی تشکیل میدهد و چه تعداد از تقاضای موجود در بازار به قصد سوداگری و سفتهبازی در بازار حضور یافتهاند؟ در واقع در شرایط نوسانی هرم تقاضا به چه صورت چیده شده است؟ در حال حاضر اقتصاد کشور به این دلیل که سایه تحریمها را بالاسر خود میبیند در شرایط سختی قرار دارد.نمودار درآمدهای دولت نزولی شده است. با توجه به اینکه اقتصاد کشور، اقتصادی دولتی است و دولت به کمک منابع مالی حاصل از فروش نفت، چرخ اقتصادی کشور را میچرخاند در نتیجه نمیتوان چشمانداز مثبتی برای اقتصاد کشور ترسیم کرد.همین مساله سبب میشود که سرمایههای سرگردان با توجه به نبود افق روشن در اقتصاد به بازارهای گوناگون هجوم آورند.در حال حاضر بازارهایی مانند طلا و ارز زیر ذرهبین قرار دارند و با عینک امنیتی به آنها نگاه میشود. این در شرایطی است که بازار خودرو این مزیت را برای سرمایههای سرگردان دارد که میتوانند بدون واهمه از نگاه امنیتی در بازار حضور داشته باشند.
بنابراین با توجه به افق نه چندان روشن در سال آینده و همچنین انتظار تورمی که در بازار وجود دارد، میتوان گفت که سرمایههای سرگردان بازار خودرو را در حال حاضر محلی امن برای خود یافتهاند. با توجه به این نکته در شرایط فعلی بخش اعظم هرم تقاضا در بازار را متقاضیانی تشکیل میدهند که بهدنبال حفظ سرمایههای خود هستند. کارشناسان معتقدند از نظر این مشتریان نقدینگی در حکم وسیلهای داغ است که دارندگان آن نمیخواهند آن را نگه دارند، بنابراین بهدنبال تبدیل نقدینگی خود به کالا از جمله خودرو هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.