بی ام و را پادشاه خودروهای آلمانی می نامند. این خودرو همواره میان ایرانی ها جزو بهترین و برترین ماشین ها به حساب می آمده و به جرات می توان گفت هر ایرانی آرزوی داشتن یکی از محصولات بی ام را داشته و دارد.

در بازار این روزها قیمت بنز سری ۵ مدل Perfection در بازار ۵۰۰ میلیون تومان گران شد و به ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون رسید بنز سری ۵ مدل Champion هم با رشد ۲۰۰ میلیونی ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خورد بنز سری هفت هم با افزایش ۲۰۰ میلیونی به ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید.

سری ۵ سدان ۵۳۰i ۲۰۱۸ | Perfection صفر ۱۱,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سری ۵ سدان ۵۳۰i ۲۰۱۸ | Perfection صفر(نمایندگی) ۱۳,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سری ۵ سدان ۵۳۰i ۲۰۱۸ | perfection plus صفر(نمایندگی) ۱۲,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سری ۵ سدان ۵۳۰i ۲۰۱۷ | Champion صفر ۱۰,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سری ۵ سدان ۵۳۰i ۲۰۱۷ | Frontier Sport صفر(نمایندگی) ۱۱,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سری ۷ ۷۳۰li ۲۰۱۸ | individual vip صفر ۱۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سری ۷ ۷۳۰li ۲۰۱۷ | individual vip صفر ۱۵,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
X۱ ۲۵ ۲۰۱۷ | Epic صفر ۷,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
X۴ ۲۸ ۲۰۱۷ | exclusive صفر ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
X۴ ۲۸ ۲۰۱۷ | exclusive صفر(نمایندگی) ۱۰,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰

به گزارش ایرنا، گروه خودروسازی سایپا در واکنش به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با عنوان «همکاری سایپا و شورای رقابت برای گران‌فروشی» در تاریخ ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۲، توضیحاتی ارسال کرده است.

متن کامل توضیحات سایپا به شرح ذیل است:

همزمان با استقرار کابینه آیت ا… دکتر رئیسی، رئیس جمهور محبوب و مردمی در سال ۱۴۰۰، در بحبوحه تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی و نیز همه‌گیری بیماری کرونا و رکود تولید ناشی از آن؛ گروه خودروسازی سایپا توانست با اقدامات عاجل و نظارت عالیه دولت ایشان دستاوردهای شگرف و شایان توجهی در حوزه‌های گوناگون، از جمله؛ توسعه و به‌روزآوری زیرساخت‌ها ارتقاء کیفیت محصولات، توسعه محصول و تنوع‌بخشی به سبد محصولات گروه از طریق طراحی و تولید مطابق با استانداردهای روز دنیا، کسب کند، بگونه‌ای که به جرأت می‌توان گفت از ابعاد تحولی و ارزش آفرینی با تمامی دستاوردهای گروه سایپا در سال‌های پیش از استقرار دولت ایشان، برابری می‌کند.

گروه خودروسازی سایپا که در طی ۲۷ سال به تولید محصولاتی نظیر، پراید تیبا و ساینا (۸۰٪ از سبد محصولات) اکتفا کرده بود با هدایت و پیگیری دولت آقای دکتر، رئیسی موفق شد ظرف مدتی کمتر از ۳ سال، ضمن از رده خارج نمودن محصولات، تیبا، تیبا۲ و مدل‌های پایه ساینا و کوییک، ۱۴ مدل محصولات سواری و تجاری (سواری شاهین اتوماتیک، شاهین پلاس، کادیلا، اطلس و سهند و خودروهای تجاری، صحرا، زاگرس، ون هامون، کامیونت‌های ۵,۵ تن، ۶ تن و ۹,۵ تن باراد، کامیون باراد، اتوبوس برقی و دیزلی) را تولید کند، که با اضافه شدن آنها به سبد محصولات گروه تا پایان سال جاری، تنوع مدل‌های تولیدی گروه به ۲۴ مدل افزایش می‌یابد.

این در حالی است که پیاده سازی استانداردهای ۸۵ گانه، که در دولت‌های قبل به دلیل تحریم‌ها و کمبودهای ناشی از آن طی دهه ۹۰، کان لم یکن شده بود، در حال حاضر در تولید محصولات گروه، به صورت کامل و در برخی محصولات با اعمال اکثریت استانداردهای ضروری (DRL ،TPMS ،ESC و…) رعایت می‌گردد.

علی‌رغم اینکه با رعایت استانداردهای یاد شده بر پیچیدگی فرایند طراحی و تولید محصولات افزوده می‌گردد، این امر نه‌تنها در تیراژ محصولات تولیدی اثر سوئی نداشت، بلکه تولید ناقص به صفر رسیده (در پایان دولت قبل تعداد ۸۵ هزار خودروی ناقص تحویل این دولت شد) و شاخص کیفی عدم مراجعه به نمایندگی‌های خدمات پس از فروش ۵۰۰ درصد بهبود یافته است. (در انجام این امر مهم، بی‌تردید فرمایش رهبری در ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ که از کیفیت خودرو ناراضی هستند، الهام‌بخش گروه خودروسازی سایپا بوده است)؛ همچنین در سایه حمایت‌های بی‌دریغ دولت و در راستای تقویت و به‌روزآوری زیرساخت‌های لازم برای تولید محصولات روز دنیا، گروه خودروسازی سایپا اقدام به طراحی و تولید موتور با پیشرانه ۱۶ سوپاپ کرده، که طی سال جاری بر روی خودروهای شاهین پلاس و کادیلا نصب خواهد شد.

در اقدامی دیگر به منظور به‌روزآوری زیرساخت‌های تولیدی و در راستای تأمین و توسعه موتورهای نوین و با تکنولوژی روز دنیا، قرارداد همکاری با شرکت بسیار معتبر DAE منعقد شده که بر اساس آن گروه خودروسازی سایپا به آخرین فناوری پاشش سوخت به داخل سیلندر (پاشش سوخت مستقیم)، کاهش ۲۰ درصدی مصرف سوخت و قابلیت ارتقاء محصولات خود به استاندارد آلایندگی یورو ۶، دست می‌یابد.

شرکت مذکور به منظور تحقیق و توسعه قوای محرکه هیبریدی و برقی که آخرین فناوری‌های مطرح در سطح دنیا می‌باشند، نیز با گروه سایپا همکاری نزدیک خواهد داشت.

همان گونه که آگاهی دارید چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه اعمال شده بر کشور از یک سو و خروج شرکا و برندهای خودروساز خارجی و تنها ماندن شرکت‌های خودروسازی از سوی دیگر، فشار مضاعفی را بر بدنه خودروسازی کشور وارد کرد. در چنین شرایطی گروه خودروسازی سایپا که بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای اقتصادی در کشور می‌باشد، در سال ۱۴۰۱ با همت کارکنان و حمایت دولت مردمی، رکورد سالانه خود در تولید خودروهای داخلی را شکست.

مصادیق ذکر شده بیانگر رویکرد تحول آفرینی رئیس جمهور محترم و دولت مردمی، با محوریت خوداتکایی و باور به ذخائر فکری و تخصصی کشور در عرصه کار و تولید می‌باشد.

و اما در خصوص قیمت محصولات گروه، تمامی اهتمام و تلاش بر این است تا با ارتقاء سطح بهره‌وری و پیاده سازی ایده‌های خلاقانه در فرایندهای کلیدی طراحی، تأمین، تولید و عرضه محصولات، ضمن ارتقاء سطح کیفیت حتی‌الامکان رضایت مشتریان گرانقدر خود را در این خصوص جلب نماییم

اگرچه با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های تولید و نیز رشد سایر بازارهای سرمایه‌گذاری موازی از جمله؛ مسکن طلا، ارز و…، قیمت خودرو طی ۱۰ سال گذشته علی‌رغم تمام تلاش‌های انجام شده در خصوص افزایش حداقلی قیمت محصولات با توجه به نرخ تورم، در مقایسه با سایر بازارها کمترین افزایش را داشته است. (شاخص نرخ تبدیل به‌عنوان یک شاخص استاندارد در دولت قبل ۱۱ درصد، در سال ۱۴۰۱ معادل ۸ درصد و در ۶ماهه نخست ۱۴۰۲ به 7.4 درصد کاهش یافته که بیانگر رشد نرخ بهره‌وری در تمامی فرایندهای سایپا است).

امید است با به ثمر نشستن تلاش‌های رئیس جمهور و دولت مردمی ایشان در بی اثر بودن آثار تحریم‌های ظالمانه و به تبع آن بهبود فضای کسب و کار، شاهد رشد و اعتلای بیش از پیش صنعت کشور، به ویژه صنایع خودروسازی باشیم.

طبق آماری که سایپا ارائه داده، مجموع تولید سواری‌های این شرکت (شاهین، تیبا، کوئیک، ساینا) در ۵ ماه نخست امسال ۱۲۷ هزار دستگاه بوده اما این شرکت فقط ۱۱۵ هزار دستگاه را به فروش رسانده است.

این در حالی است که مشتریان این شرکت از تاخیر در تحویل خودروهای پیش‌فروش‌شده گلایه دارند و مشخص نیست چرا سایپا محصولات تولیدی خود را به مشتریان تحویل نداده است.

ابهام دیگر در عملکرد سایپا این است که در مردادماه این شرکت ۲۵۶۹ دستگاه شاهین تولید کرده بود اما فقط ۶۸۷ دستگاه را به مشتریان تحویل داد. آیا این اقدام سایپا تاییدکننده شایعاتی نیست که گفته می‌شود این شرکت به دنبال اخذ مجوز جدید از شورای رقابت برای افزایش قیمت برخی محصولاتش است؟

این در حالی است که با راه‌اندازی سامانه یکپارچه فروش در سال جاری توسط وزارت صمت، عطش بازار برای خرید خودرو تا حدی کاهش یافته است؛ اما مکمل این طرح برای آرام شدن کامل بازار، عرضه منظم خودروسازان است. هرگونه تاخیر خودروسازان در تحویل محصولات پیش‌فروش‌شده به مشتریان، سبب تحریک بازار شده یا حداقل اینکه روند نزولی قیمت‌ها در بازار آزاد را متوقف می‌کند.

بنابراین اگر هدف سایپا از عدم تحویل ۱۲ هزار خودروی تولیدی به مشتریان، کسب مجوز افزایش قیمت از شورای رقابت نباشد، لاجرم این گزینه تقویت می‌شود که این شرکت به دنبال تنظیم بازار به نفع خویش است.

البته دلیل سومی هم در این میان می‌تواند مطرح شود و آن این است که برخی از محصولات تولیدی سایپا دچار نقص قطعه هستند و به اصطلاح هنوز تجاری نشده‌اند، اما سایپا آنها را جزو آمار تولید قطعی محسوب می‌کند که در این باره ضروری است این شرکت اطلاعات درست و دقیق به اطلاع بورس و سهامداران برساند.

وسایل نقلیه الکتریکی فناوری کلیدی برای کربن‌زدایی حمل ونقل جاده‌ای هستند که حدود یک ششم آلاینده‌های جهانی را تشکیل می‌دهد. سیاست‌های بلندپروازانه همچنان برای رشد در بازارهای خودروهای الکتریکی در سراسر جهان حیاتی هستند.

اگر رشد فروش خودروهای برقی تجربه شده در سال‌های اخیر تداوم داشته باشد، انتشار دی‌اکسیدکربن حاصل از خودروها می‌تواند در مسیری مطابق با سناریوی صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ قرار گیرد. با این حال، با وجود رشد عظیم در چین، برخی از کشورهای اروپایی و برخی از ایالات ایالات‌متحده، خودروهای الکتریکی هنوز یک پدیده جهانی نیستند. همچنین، فروش در کشورهای در حال توسعه و نوظهور به دلیل هزینه‌های خرید بالاتر و نبود زیرساخت شارژ پایین بوده است.

آئودی آماده است تا با ابرخودروی برقی R8 بار دیگر با شرکت‌های دیگر به رقابت بپردازد. الیور هافمن (Oliver Hoffmann)، رئیس بخش توسعه‌ی فنی آئودی، اخیراً به در دست ساخت بودن نسل سوم خودروی R8 اشاره کرده بود. این خودرو بر پایه‌ی پلتفرم جدید SSP شرکت فولکس‌واگن طراحی می‌شود.

آئودی قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ تولید خودروهای درون‌سوز را متوقف و از سال ۲۰۲۶ تنها خودروهای تمام‌برقی را به بازار عرضه کند. قرار است پلتفرم SSP نقش مهمی را در برنامه‌های آئودی ایفا کند و همچنین ۸۰ درصد خودروهای برقی فولکس‌واگن نیز بر پایه‌ی آن تولید شود. در حال حاضر هنوز مشخصات فنی R8 در دسترس نیست اما هافمن تایید کرده که مراحل ساخت این خودرو آغاز شده است.

کمپانی خودروسازی آلمانی پیش از عرضه‌ی R8 ابتدا قصد دارد خودروی Q6 E-Tron را در سال ۲۰۲۴ روانه‌ی بازار کند. این خودرو از پلتفرمی به نام PPE بهره خواهد برد که با همکاری پورشه توسعه یافته است. پورشه نیز، که همانند آئودی یکی از زیرمجموعه‌های فولکس‌واگن است، ابرخودروی شاسی بلند برقی K1 را در دست ساخت دارد که قرار است تا پیش از پایان سال ۲۰۳۰ میلادی به بازار عرضه شود.

با توجه به تلاش اخیر شرکت‌های بزرگ برای ساخت ابرخودروهای برقی، به‌نظر می‌رسد که آئودی R8 تنها یک خودروی دیگر نبوده و نشانه‌ای از حرکت بازار به سمت خودروهای تمام‌برقی است. انتظار می‌رود که این محصول به پرچمدار خودروهای تمام‌برقی شرکت آئودی تبدیل شود.

با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ آیین‌نامه واردات خودرو و درحالی‌که گفته می‌شد مشکل تامین ارز بزرگ‌ترین مانع عملیاتی شدن واردات است، حالا دو نماینده مجلس از موافقت معاون اول رئیس‌جمهور برای استفاده از «ارز با منشأ خارجی» در واردات خودرو خبر می‌دهند، توافقی که ظاهرا با بانک مرکزی صورت گرفته است. وزیر اقتصاد نیز روز گذشته با تایید تلویحی این خبر در حاشیه جلسه هیات دولت عنوان کرد که مشکل اصلی برای واردات خودرو «ارز» بوده اما اکنون این مسیر تسهیل شده است.

محدودیت‌ ارزی از سال ۹۷ به عنوان سرعت‌گیر واردات خودرو شناخته می‌شود. با‌این‌حال سال گذشته پس از حدود چهار سال ممنوعیت، همراه با موافقت مجلس و دولت، توقف ورود خارجی‌ها لغو شد اما باز هم این مشکل تامین ارز بود که خودنمایی می‌کرد؛ گرچه در آیین‌نامه واردات خودرو پیش‌بینی شده بود که یک‌میلیارد یورو سالانه برای واردات خودرو تخصیص پیدا کند و صالح‌آبادی، رئیس کل وقت بانک مرکزی، نیز اعلام کرده بود که «مشکلی برای تامین ارز وجود ندارد». اما با اتمام سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی حتی یک یورو برای واردات خودرو تخصیص نداد. در سال جاری موضوع به همین منوال گذشت و همچنان مشکل تامین ارز بود که نقش اول را در کندی واردات خودرو ایفا می‌کرد. اما جدا از محدودیت‌های ارزی، روش تامین ارز نیز یکی از مسائل اساسی واردات خودرو است.

علاوه بر تامین مستقیم ارز توسط بانک مرکزی که به نظر می‌رسد اکنون به بن‌بست رسیده، راه‌های دیگری هم برای واردکنندگان در جهت تامین ارز در آیین‌نامه واردات پیش‌بینی شده است.  از این میان می‌توان به ارز حاصل از صادرات، سرمایه‌گذاری خارجی، استفاده از رمزارزها و غیره اشاره کرد. البته از این میان دو مسیر تامین ارز وجود دارد که برای واردات خودرو مورد موافقت بانک مرکزی قرار نگرفته بود که شامل ارز شخصی و ارز با منشأ خارجی می‌شود. ارز با منشأ خارجی به این معناست که از منابع ارزی اشخاص و شرکت‌ها در خارج از کشور برای واردات استفاده شود. در آیین‌نامه واردات خودرو که سوم شهریور‌ماه سال گذشته ابلاغ شد، این روش تامین ارز مورد پذیرش قرار نگرفته بود، اما در آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده که اکنون در هیات دولت منتظر بررسی و تصویب است، ارز با منشأ خارجی نیز یکی از راه‌های پیش‌بینی‌شده برای واردات خودروهای دست‌دوم است که البته هنوز این آیین‌نامه از فیلتر هیات وزیران عبور نکرده است.

راه‌حل ارزی واردات خودرو

با وجود همه این ممانعت‌ها اما دو نماینده مجلس طی دو روز گذشته اعلام کردند که موافقت معاون اول رئیس‌جمهور را در مورد واردات خودروهای نو و کارکرده با استفاده از ارز منشأ خارجی جلب کرده‌اند، موضوعی که به صورت تلویحی توسط وزیر اقتصاد نیز تایید شد.  دو روز پیش جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت، در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که «بالاخره با رایزنی‌های فراوانی که انجام شد، توانستیم موافقت معاون اول رئیس‌جمهور را بگیریم و بعد از این واردات خودروهای کارکرده با منشأ ارز خارجی انجام خواهد شد و مشکلی که بانک مرکزی نگران آن بود هم حل‌و‌فصل شد.»

البته رشیدی کوچی اشاره نکرده که نگرانی بانک مرکزی دقیقا حول چه موضوعی بوده و از چه طریقی این نگرانی حل شده است، اما روند هرچه بوده حالا به نظر می‌رسد مسیر استفاده از ارز منشأ خارجی برای واردات خودرو باز شده و می‌تواند موجب تسریع واردات خارجی‌ها به بازار خودروی کشور شود. روز گذشته سیداحسان خاندوزی، وزیر  امور اقتصادی و دارایی، نیز اشاره‌ای به تسریع واردات خودرو داشت. وی در این رابطه گفته بود: «اجرای کند آیین‌نامه واردات خودرو در شش ماه اول امسال چند دلیل داشت؛ یک بخش این بود که اولویت‌های تخصیص و سرمایه‌گذاری پیش‌تر از آن مطرح شده بود و بعد از آن، تخصیص ارز به واردات خودرو انجام می‌گرفت. البته ابلاغ این آیین‌نامه نیز زمان‌بر شده بود. پیش‌بینی می‌کنیم این مساله در شش ماه دوم سال سریع‌تر و بیشتر انجام بگیرد.»

همچنین برای بررسی دقیق‌تر این موضوع گفت‌وگویی شد با لطف‌الله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس. سیاهکلی معتقد است تنها موضوعی که تاکنون مانع واردات خودرو شده، مشکل تخصیص ارز بود. وی می‌گوید در آیین‌نامه واردات خودرو روش‌هایی مانند استفاده از ارز حاصل از صادرات و ارز دیجیتال پیش‌بینی شده بود، اما در مورد ارز شخصی و ارز منشأ خارجی مشکل وجود داشت. این به گفته سیاهکلی در شرایطی است که با موافقت معاون اول رئیس‌جمهور دیگر نباید مانعی برای واردات باشد. از وی پرسیدیم آیا بانک مرکزی نیز با این روش تامین ارز واردات خودرو موافقت کرده است که وی گفت: «آقای مخبر صحبت‌هایی با بانک مرکزی داشته و رضایت آنها را جلب کرده است.»

سیاهکلی همچنین در مورد پیش‌بینی تامین یک‌میلیارد یورو از طرف بانک مرکزی در آیین‌نامه سوم شهریور سال گذشته می‌گوید اگر دولت ارز داشته باشد این میزان را تخصیص می‌دهد، اما این پیگیری‌ها و راه‌های جایگزین برای رفع محدودیت‌هایی است که برای واردات خودرو در نظر گرفته شده است. وی همچنین تاکید می‌کند که اکنون تنها منتظر تصویب آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده در هیات دولت هستیم که احتمالا هفته آینده تصویب شود. سیاهکلی در پاسخ به این پرسش که نظر هیات دولت در مورد این آیین‌نامه چیست گفت: «نباید مشکلی در این مورد وجود داشته باشد.»  بر این اساس سیاهکلی دومین نماینده مجلسی است که موضوع واردات خودرو با استفاده از ارز منشأ خارجی را تایید کرد. با‌این‌حال باید منتظر بود و دید که با باز شدن راه جدیدی برای تامین ارز، آیا واردات خودرو تسریع خواهد شد یا دوباره شاهد روند قطره‌چکانی ورود خارجی‌ها به کشور خواهیم بود.

چرا بانک مرکزی مخالف بود؟

پیش از این و در دولت دوازدهم که واردات خودرو به دلیل محدودیت‌های ارزی ممنوع بود، برخی از واردکنندگان خودرو بارها اعلام کردند که حاضرند از منابع ارزی خود در خارج از کشور برای واردات استفاده کنند، اما هر بار با مقاومت بانک مرکزی مواجه می‌شدند. حالا اما گرچه به گفته نمایندگان خانه ملت مشکل واردات با ارز منشأ خارجی حل شده اما این سوال همچنان باقی است که چرا تاکنون بانک مرکزی زیر بار واردات از این طریق نمی‌رفت؟ چه مشکلات و چالش‌هایی وجود دارد که باعث می‌شد حتی در سال‌های گذشته بانک مرکزی زیر بار واردات خودرو از این طریق نرود؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند کمک کند تا نگاه دقیق‌تری به مشکلاتی که احتمالا در ادامه راه با آنها مواجه خواهیم شد داشته باشیم.

برخی کارشناسان در این باره می‌گویند اگر درآمد ریالی حاصل از فروش خودروهای وارداتی که ارز آنها از خارج کشور تامین شده، در کشور سرمایه‌گذاری شود، عملا از حیث ارزی این سیاست آثار منفی نخواهد داشت. ولی اگر واردکننده خودرو از محل «بدون انتقال ارز» که همان ارز با منشأ خارجی است، بخواهد درآمد ریالی حاصل از فروش خودروهای وارداتی را به ارز تبدیل کند، به این معنی است که واردکننده در قالب خریدار وارد بازار ارز شده و باعث اختلال در این بازار خواهد شد. کارشناسان می‌گویند در این حالت، تبعات منفی برای بازار ارز به وجود خواهد آمد و نه‌تنها مشکل محدودیت ارزی را مرتفع نخواهد کرد، بلکه مشکل بازار ارز را تشدید خواهد کرد.

یعنی واردکننده به جای آنکه از ارزی که در خارج از کشور وجود دارد استفاده کند، ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کرده و آن را به جای ارز منشأ خارجی معرفی می‌کند که این موضوع می‌تواند بازار ارز را به هم بریزد. شاهد این موضوع اتفاقاتی است که بعد از تصویب لایحه دوفوریتی واردات خودروهای کارکرده در مجلس رخ داد. بعد از این مصوبه بود که تقاضا برای خرید ارز آزاد در بازار افزایش پیدا کرده و موجب رشد نرخ ارز شد.  موضوع تا آنجا پیش رفت که بانک مرکزی بخشنامه‌ای ابلاغ کرده و در آن اعلام کرد که منشأ ارز برای واردات خودرو باید برای بانک مرکزی مشخص باشد.

از طرف دیگر به گفته کارشناسان منابع واقعی ایرانی‌ها در خارج کشور محدود است و در شرایطی که نااطمینانی در بازار ارز ‌بالاست، تمایل به ورود ارزهای شخصی در خارج کشور به داخل کشور بسیار کم است. در واقع، نگرانی اصلی این است که افراد متقاضی واردات خودرو از محل «بدون انتقال ارز»، اگرچه اعلام می‌کنند که نیازی به تامین ارز از داخل ندارند، ولی برای تامین ارز موردنیاز برای واردات خودروهای خارجی، وارد بازار آزاد شده و قبل از ورود خودروها به بازار، بازار ارز را آشفته ‌کنند. برخی اعتقاد دارند که تبعات منفی این نوع تامین ارز بیش از آثار مثبت آن است و مشکل محدودیت منابع ارزی کشور را نیز حل نخواهد کرد.

موضوع دیگری که گفته می‌شود باعث مخالفت بانک مرکزی شده، این است که به دلایل نااطمینانی در اقتصاد کشور کسی خواهان ورود سرمایه ارزی خود به داخل نیست که بتوان آن را صرف واردات خودرو کند، بلکه بیشتر این ارزها حتی اگر از بازار آزاد نباشند، از محل صادرات قاچاق است و با تعریف این گزینه، عملا قاچاق در کشور رونق داده می‌شود. با وجود این ابهامات، اما رشیدی کوچی می‌گوید نگرانی‌های بانک مرکزی در مورد ارز منشأ خارجی حل شده است. اما به‌هیچ‌وجه مشخص نکرده که این نگرانی‌ها چگونه حل شده و چه تضمینی وجود دارد که این ارز از بازار آزاد یا از محل ارز حاصل از صادرات قاچاق تامین نشود.

با وجود این دو خطر اصلی، اما به نظر می‌رسد روند کند واردات خودرو به‌رغم آنکه قانون و آیین‌نامه آن مدت‌هاست که تصویب شده و عدم‌توانایی برای تامین یک‌میلیارد یورو، در نهایت برای بانک مرکزی چاره‌ای نگذاشت جز اینکه زیر بار واردات خودرو بدون انتقال ارز برود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، پیرو دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تسریع در تعیین تکلیف کالاهای متروکه در بنادر و گمرکات استان هرمزگان و با توجه به اقدامات و تصمیمات جهادی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط، مزایده سراسری الکترونیکی فوق العاده ۵۸۱ وسایل نقلیه اعم از خودروی سواری، سنگین، ماشین آلات راهسازی و … در مهرماه سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

بر اساس اطلاعات جدول زمان بندی، علاقه مندان می‌توانند با دریافت اطلاعات مزایده از طریق سامانه ستاد تدارکات الکترونیک دولت و یا تارنمای سازمان اموال تملیکی، مورخ ۲۴ مهرماه از خودروهای عرضه شده بازدید به عمل آورده و پیشنهادهای قیمتی خود را در سامانه مذکور ثبت نمایند.

آخرین مهلت بازدید و ارائه پیشنهاد ۲۹ مهرماه است و ۳ آبان ماه نیز زمان رمزگشایی و اعلام برندگان مزایده خواهد بود. برندگان نهایی حداکثر تا تاریخ ۸ آبان ماه بایستی نسبت به واریز کامل وجه اقدام نمایند.

به گزارش ایرنا، «حمید محله‌ای» در گفت‌وگویی به بیان توضیحاتی درباره تعهدات خودروسازان به انجام گارانتی و پیوستن به سامانه ملی گارانتی پرداخت و اظهار داشت: هرچند خودرو به سامانه ملی گارانتی اضافه شده است، اما هنوز خودروسازان داخلی در این سامانه حضور ندارند.

وی بیان‌داشت: خودروسازان داخلی در فرایند کار قرار گرفته اند و باید شبکه خود را معرفی کنند تا ارزیابی و تایید شده و در سامانه درج شود.

محله‌ای گفت: عدم حضور آنها در این سامانه نشانه نداشتن گارانتی خودرو نیست، بلکه خودروهای داخلی تا ۶۰ هزار کیلومتر یا سه سال خودروی داخلی گارانتی دارد.

وی خاطرنشان‌کرد: اینکه گفته می‌شود اگر شیشه خودروها دودی شود یا اگر در خودرو کفی سه بعدی نصب شود، گارانتی را قبول نمی کنند اصلا صحت ندارد و شاید شوخی باشد، اما اگر شکایتی باشد به طور حتم رسیدگی خواهد شد.

این مقام مسوول وزارت صمت گفت: در این سه سال خدمات رایگان ارائه و پس از آن خدمات پس از فروش با گرفتن مبالغی انجام می شود.

مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت ادامه‌داد: فرآیند نظارت بر گارانتی در کشور باید تقویت شود، این مهم فقط از طریق بگیر و ببند انجام نمی‌شود و فرد می تواند در این سامانه شکایت کند و در مدت یک هفته به این شکایت رسیدگی می‌شود.

وی اظهار داشت: فرآیند ورود خودروساز به سامانه انجام شده است و در حال گرفتن اطلاعات آنها هستیم. سامانه گارانتی مجموعه تعهداتی است که خودروساز به مردم ارائه می کند. این گارانتی ها مغایرت هایی دارد که در حال بررسی برای رفع آنها هستیم.

محله‌ای با بیان اینکه نزدیک به ۲۰ خودروساز مونتاکار داریم، تاکید کرد: دستگاه های نظارتی هم باید به وزارت صمت کمک کنند، در حال ایجاد ارتباط بین سامانه های شرکت ها با سامانه گارانتی هستیم و تا پایان مهر ماه خودروسازان را به این سامانه وارد می کنیم.

ایران خودرو: عرضه خارج از سامانه یکپارچه نداریمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما از روابط عمومی ایران خودرو، از روز گذشته خبری مبنی بر عرضه یکی از محصولات ایران خودرو خارج از سامانه یکپارچه از سوم مهر در حال انتشار است که این خبر صحت ندارد.

بنا بر اعلام روابط عمومی ایران خودرو، اولویت کنونی عمل به تعهداتِ ایجاد شده برای این خودروساز است و هیچ برنامه فروشی برای خودرو‌های سواری و پرتیراژ(اقتصادی) خارج از سامانه یکپارچه در دستور کار نیست.

اطلاعیه جدیدترین فروش فوری ایران خودرو منتشر شد. متقاضیان عادی و نمایندگی‌ها بدون نیاز به ثبت نام در سامانه یکپارچه می‌توانند در ثبت نام جدید ایران خودرو شرکت کنند. موعد تحویل خودروی عرضه شده نیز آبان و آذر ۱۴۰۲ اعلام شده است.

برای اطلاع از شرایط و ثبت نام فروش فوق العاده ایران خودرو ادامه این گزارش را بخوانید.

فروش فوق العاده ایران خودرو شهریور ۱۴۰۲

فروش فوری ایران خودرو مربوط به فوتون تونلند دیزلی صفر ۱۴۰۲ است. قیمت کارخانه ایران خودرو برای این محصول درنظر گرفته شده است. موعد تحویل ایران خودرو در این طرح آبان و آذر است.

فروش+فوق+العاده+ایران+خودرو+۱۴۰۲+

لینک سایت ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۲

تکمیل مراحل ثبت نام تنها از طریق مراجعه به سایت ثبت نام ایران خودرو یعنی آدرس https://esale.ikco.ir/ انجام می شود، درصورتی که متقاضیان نسبت به تکمیل وجه از طریق سایت دیگری اقدام کنند،  مسئولیتی متوجه شرکت ایران خودرو نخواهد بود.

شرایط ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۲

ثبت نام ایران خودرو صرفاً از طریق سایت شرکت و به صورت اینترنتی بوده و متقاضی مکلف است با انتخاب نمایندگی‌هایی محل سکونت خود اقدام به ثبت سفارش کند.

ضروری است پیش پرداخت اولیه نقدی از کارت بانکی مالک قرارداد واریز و چک‌های مدت دار تکمیل مالی نیز متعلق به مالک قرارداد باشد.

در صورت ثبت نام فروش فوری ایران خودرو و عدم احراز شرایط فوق ضمن ابطال قرارداد، متقاضی در سال ۱۴۰۲ امکان ثبت نام در هیچ یک از طرح های فروش شرکت را نخواهد داشت و مطابق ضوابط شرکت وجه پیش پرداخت ظرف مدت بیست روز به حساب وی عودت داده می‌شود.

جهت هر نوع خودرو، هر شخص (با کد ملی مشخص و شرایط سنی بالای ۱۸ سال) صرفاً می تواند برای یک دستگاه ثبت نام کند.ضمنا افرادی مجاز به ثبت نام می باشند که طی یکسال گذشته (از مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۲) تاکنون هیچ یک از انواع پیکاپ را از شرکت ایران خودرو دیزل خریداری نکرده باشند.

زمان ثبت نام ایران خودرو مرداد ۱۴۰۲ از دوشنبه ۳ مهر ساعت ۱۰ صبح آغاز خواهد شد. مهلت واریز وجه ایران خودرو تا پایان تکمیل ظرفیت اعلام شده است.